طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی

وب سایت چیست؟
در دنیای امروز امکان ندارد واژه‌هایی مانند وبگاه، تارگاه، تارنما، سایت و یا همان وب سایت به گوشتان
نخورده باشد و بدون شک بنا بر نیازهای مدرن، سر و کاری با این صفحات اینترنتی داشته‌اید. اما تا به
حال فکر کرده‌اید که وب سایت چیست؟ در این مقاله کوتاه قصد داریم تا نیم نگاهی به مفهوم وب سایت،
تفاوت‌های آن با وبلاگ و همچنین انواع آن داشته باشیم.

طراحی وب چیست؟ در این مقاله با مهارت‌هایی همچون طراحی بصری تا طراحی اصولی، از سفر کاربر تا طراحی اختصاصی صفحات و تمامی جنبه‌های طراحی وب آشنا می‌شوید. طراحی وب به مهارت زیادی نیاز دارد. فرد باید مهارت‌های مختلفی را برای طراحی وب‌ به کار ببندد، از طراحی بصری (وب‌سایت چگونه به نظر می‌رسد) تا طراحی اساسی (وب ‌سایت چگونه کار می‌کند). برای تسهیل این مسیر، راهنمایی که در ادامه آمده، آماده شده است.

در این مطلب، ما روی اصول اصلی، موارد اکتشافی و رویکردهایی تمرکز خواهیم کرد که به شما در ساخت تجربه کاربری عالی برای وبسایت‌تان، کمک شایانی خواهد کرد.

با چیزهای جهانی همچون سفر کاربر (چگونگی تعریف اسکلت وب‌سایت) شروع می‌کنیم و سپس به صفحات اختصاصی می‌پردازیم (چه چیزی باید در طول طراحی وب در نظر گرفته شود).

همچنین همه جنبه‌های اساسی طراحی وب همچون پوشش تلفن همراه و تست‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

جدول محتویاتطراحی وب سایت چیست ؟
با رشد روز افزون استفاده از اینترنت و جامعه مجازی می توان گفت که اینترنت یکی از اعضای خانواده برای کاربران شده است ولی برای بهره مند شدن از فواید این جامعه مجازی نیاز به تولید وب سایت و وب است. طراحی فرایند جمع آوری ایده ها و تنظیم زیبایی شناسی و اجرای آنهاست که با هدایت اصول خاصی برای یک هدف خاص انجام می شود. طراحی وب یک فرآیند مشابه با هدف ارائه مطالب در صفحات وب الکترونیکی است که کاربران نهایی می توانند با کمک یک مرورگر وب از طریق اینترنت به آن دسترسی پیدا کنند.

تعریف وب سایت
وب سایت مکانی از اینترنت است که صفحه یا تعدادی از صفحات را در خود برای هدفی خاص نگهداری می کند ، در واقع این مکان مجموعه ای از صفحات است که برای هدفی خاص ایجاد شده اند.

طراحی وب سایت

طراحی وب سایت
به روال برنامه ریزی برای ایجاد یک سایت در فضای مجازی اینترنت که با ساختار کلی و جزئی ارائه می شود طراحی وب سایت گویند. این برنامه ریزی بر روی تمامی تصاویر ،متون ، فایل های صوتی و تصویری و المانهای خاص که برنامه نویسی شده اند اعمال می شود تا در نهایت تمام اینها بر روی صفحه ای که قابل روئیت در مرورگر باشد اعمال می شود و در فرمت بندی خاصی در طراحی وب سایت بر روی آن صفحه قرار می گیرند.

طراحی وب سایت

برای اینکه این صفحات قابل مشاهده در بیشتر مرورگرها باشد طراحی سایت را افراد طراح و برنامه نویسان از زبان های نشانه ای برای ایجاد یک ساختار اکثرا از زبان html (که امروزه html5 قدرت بالایی را به این زبان برنامه نویسی ارائه کرده است) و هم چنین برای نمایش بهتر بعد از طراحی وب سایت از زبان css (که زبان css3 در حال حاضر قدرت آن را افزایش داده است به طوری که می توان بدون نرم افزارهای گرافیکی نیز به طراحی وب سایت پرداخت ) استفاده می کنند . برای طراحی وب سایت از زبان های برنامه نویسی دیگر نظیر java، پی اچ پی ، ای اس پی دات نت، پرل و … نیز می توان استفاده کرد.

پروسه طراحی وب سایت
در حالت کلی برای طراحی وب سایت می توان این روال را در پیش گرفت :
مفهوم سازی
طرح ریزی
تحقیق قبل از ایجاد وب سایت
تحقیق کلی
تبلیغات
مدیریت فایلهای چند رسانه ای که در وب سایت وجود خواهند داشت ، مدیریت مطالب و محتوای سایت و هم چنین فایل های تصویری و صوتی موجود در آن را می توان توسط یک طراح ، یا گروهی از طراحان با وظیفه ای مشخص مدیریت کرد.

طراحی سایت اینتن : یک وب سایت می تواند شامل صفحه اصلی که اکثرا به این صفحه ، خانه (HOME) و هم چنین می تواند شامل صفحات و بخش های دیگر باشد که هر یک از آنها برای اهداف خاصی در زمان طراحی وب سایت ایجاد شده اند. ولی صفحه اصلی یا خانه سایت مهم ترین قسمت یک وب سایت است و در مورد اهداف اصلی وب سایت و هم چنین تمام بروزرسانی هایی که در وب سایت انجام می شود را برای کاربران ارائه می کند. و تمام صفحات دیگر وب سایت از طریق همین صفحه اصلی شناخته می شوند . بدین صورت که لینکی از صفحه اصلی به آنها اختصاص داده شده است که کاربر با کلیک بر روی آن می تواند بخش های مورد علاقه و نیاز خود را ببیند.در واقع صفحه خانه را می توان مادر تمام صفحات وب دانست.

طراحی سایت-طراحی وب سایت چیست؟
طراحی وب چیست؟
بسیاری از صفحات وب با تمرکز بر سادگی طراحی شده اند، به گونه ای که هیچ اطلاعات و عملکردی غیر عادی که ممکن است کاربران را منحرف یا سردرگم کند، ظاهر نمی شود. از آنجایی که محور اصلی خروجی یک طراح، وب سایتی است که باعث جلب اعتماد مخاطبان هدف می شود، حذف هرچه بیشتر نقاط احتمالی سرخوردگی کاربر امکان حضور بیشتر کاربران را فراهم می کند.
دو روش متداول برای طراحی وب سایت هایی که هم در دسک تاپ و هم در موبایل کار می کنند وجود دارد، طراحی پاسخگو (responsive ) و تطبیقی (adaptive) است. در طراحی ریسپانسیو، محتوا بسته به اندازه صفحه به صورت پویا حرکت می کند. در طراحی آداپتیو، محتوای وب سایت در اندازه های طرح که با اندازه صفحه نمایش مشترک مطابقت دارند، ثابت شده است. حفظ یک چیدمان که تا حد ممکن سازگار باشد بین دستگاه ها برای حفظ اعتماد و تعامل کاربر بسیار مهم است. از آنجایی که طراحی ریسپانسیو می تواند در این زمینه مشکلاتی ایجاد کند، طراحان باید در کنترل از چگونگی ظاهر شدن کارشان مراقب باشند. اگر آنها مسئول محتوا نیز باشند، در حالی که ممکن است نیاز به گسترش مهارتهای خود داشته باشند، از این مزیت استفاده می کنند که از کنترل کامل محصول نهایی برخوردار باشد.
طراحی فرایند جمع آوری ایده ها و تنظیم زیبایی شناسی و اجرای آنهاست که با هدایت اصول خاصی برای یک هدف خاص انجام می شود. طراحی وب یک فرآیند مشابه ایجاد با هدف ارائه مطالب در صفحات وب الکترونیکی است که کاربران نهایی می توانند با کمک یک مرورگر وب از طریق اینترنت به آن دسترسی پیدا کنند.

افراد اغلب از اصطلاح «معماری اطلاعات» (IA) برای تعریف منوهای یک وب‌سایت استفاده می‌کنند. اما این درست نیست. درحالی‌که منوها بخشی از IA هستند اما فقط یکی از جنبه‌های آن به شمار می‌روند.

IA به‌طورکلی به معنای سازمان‌دهی اطلاعات به شکلی شفاف و منطقی است. چنین سازمان‌دهی، هدف شفافی را دنبال می‌کند: کمک به کاربران جهت هدایت‌پذیری در مسیر پیچیده‌ای از اطلاعات. IA خوب، سلسله‌مراتبی می‌سازد که هم ردیف انتظارات کاربران است. اما سلسله‌مراتب خوب و هدایت بصری به شکل اتفاقی، رخ نمی‌دهد. آن‌ها نتیجه تحقیق و آزمایش کامل کاربر هستند.
راه‌های زیادی برای تحقیق درباره نیازهای کاربر وجود دارد. اغلب، یک معمار اطلاعات نقش فعالی در مصاحبه‌های کاربر یا مرتب‌سازی کارت‌ها دارد، جایی که معمار به طور مستقیم انتظارات کاربر را می‌شنود یا می‌بیند و کاربران احتمالی چگونه گروه‌های مختلف اطلاعاتی را دسته‌بندی می‌کنند.

همچنین معماران اطلاعات دسترسی به نتایج آزمایش‌های قابل‌استفاده برای دیدن این‌که آیا کاربران قادر به هدایت شدن به شکل مؤثر هستند یا نه را نیاز دارند.

(مرتب‌سازی کارت روش ساده‌ای برای فهمیدن این است که چگونه می‌توان به بهترین شکل محتوا را بر اساس ورودی کاربر، دسته‌بندی کرد. یکی از دلایل اینکه چرا معماران اطلاعات از مرتب‌سازی کارت خوششان می‌آید به خاطر شفافیت الگوهایی است که معمولاً در دل این مسیر به وجود می‌آید.)

ساختار منو باید مبتنی بر نتایج مصاحبه‌های کاربر باشد و مرتب‌سازی کارت باید برای اینکه بفهمیم مدل ذهنی کاربر رضایت‌بخش است یا نه، مورد آزمایش قرار گیرد. محققان UX از تکنیکی به نام آزمایش درخت استفاده می‌کنند تا ثابت کنند موفق عمل می‌کند یا نه. این کار درست پیش از طراحی وب برای رابط کاربری واقعی انجام می‌شود.

(آزمایش درختی، روشی قابل‌اعتماد برای فهمیدن این است که کاربر می‌تواند با ساختار منوهای پیشنهاد شده کار کند یا نه)

هدایت جهانی
هدایت سنگ بنای کاربردی بودن است. اگر کاربران نتوانند در وب‌سایت شما مسیرشان را پیدا کنند، مهم نیست وب‌سایتی که ساخته‌اید چقدر ظاهر خوبی داشته باشد. به همین خاطر در ناوبری وب‌سایتتان باید چند اصل را رعایت کنید:

سادگی. ناوبری باید طوری طراحی شود تا بازدیدکنندگان را به جایی که می‌خواهند بروند جذب کند و این کار باید با سریع‌ترین کلیک ممکن اتفاق بیفتد.
شفافیت. هیچ حدسی درباره اینکه هر گزینه ناوبری چه معنایی خواهند داشت، نباید وجود داشته باشد. همه گزینه‌های ناوبری باید به‌خودی‌خود، برای بازدیدکننده معنا شوند.
ثبات. سیستم ناوبری باید در همه صفحات وب‌سایت مشابه باشد.
چند نکته را در هنگام طراحی وب ناوبری در نظر بگیرید:

الگوی منوی سایت را مبتنی بر نیازهای کاربران انتخاب کنید. منوی سایت باید منطبق با

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *